Klassresor

Har er klass planer på att genomföra en klassresa, eller en så kallad skolresa?Det är många skolor runt om i Sverige som varje år planerar och genomför en resa tillsammans, som ett avslut tillsammans efter ett visst antal år, eller som en rolig händelse mitt i läsåret. Det vara läge att fundera på ett par saker när ni ska ha er klassresa. Först och främst, vart ska ni åka? Sedan, hur ska ni få pengar till er klassresa? Genom att fortsätta läsa här, får ni tips på både resmål och olika sätt att samla in pengar till just eran resa.

Vart ska ni åka på klassresa?

Skolresornas kostnad är något man måste ta i beaktande när man planerar vart man ska resa. Det är alltid bra att sätta ett resmål, så att ni vet hur mycket pengar ni måste spara ihop eller tjäna in. Vill ni att er klassresa ska vara inom Sverige, liseberg_entrance_september_2013eller funderar ni på utlandet? Bland populära resmål för skolklasser i Sverige finns bland annat Liseberg och Gröna Lund. Nöjesfält är aldrig fel och de båda städerna, Göteborg och Stockholm som dessa ligger i har dessutom en mängd andra saker att erbjuda. Andra resmål många åker till är olika djurparker. Vi har här i Sverige ganska så många sådana, från Lycksele Djurpark i norr till Fågelparken som ligger i Skåne. Att åka skidor är även det som många gillar att göra på sin klassresa. Som tur är så finns det många skidorter att välja mellan. Om ni vill åka utanför Sveriges gränser, så bör ni bestämma er för hur långt ni ska åka. Europa eller ännu längre bort?

Tjäna pengar till klassresan

Ju längre bort er klassresa är tänkt att ta er, desto dyrare kommer den att bli. När ni satt ett mål, vart ni vill åka, så är det dags att göra en budget och sedan se över hur ni ska få in dessa pengar. Ett sätt är att alla i klassen sparar varje månad, men det bästa sättet att få ihop pengar till klassresa är att sälja olika saker. Många skolklasser bakar och säljer på sina lokala marknader, men det finns även företag ni kan samarbeta med och sälja deras produkter för att tjäna pengar. Se över vilket företag som lämpar sig bäst för er. Dels ska det vara en produkt som är lättsåld, som inte kostar kunden allt för mycket, men som ger er en rejäl slant. Det finns många olika saker idag att sälja. Bland annat korv, tandborstar, kläder, strumpor, fröer, kakor, blommor och mycket mer. Utöver att sälja produkter kan ni även anordna loppisar, disco, julmarknad med egna produkter och erbjuda tjänster.